CUKKINI IV.
Cukkinis tojástekercs
Ez a tápláló tekercs amellett, hogy sokféleképpen variálható, mutatóssága miatt akár vendégvárónak, ünnepi asztalra is alkalmas lehet.
A tekercs "testét" képező tojásos masszába cukkini helyett kerülhet spenót, paradicsom, de akár cékla is, így a színekkel is remekül lehet játszani.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 200 g cukkini reszelve/gyalulva
- 100 g reszelt sajt
- 2 x 200 g natúr sajtkrém
- 100 g szeletelt sonka (magas hústartalmú, minimális adalékszerrel)
Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, picit megsózva felverjük. Hozzákeverjük a reszelt cukkinit, majd a reszelt sajtot. A masszát óvatosan beletöltjük egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe és egyenletesen eligazítjuk benne.
Úgy ideális, ha a massza egészen vékonyan terül szét, vagyis nem vastagabb 1 cm-nél.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt kitesszük a tepsiből.
Amikor nagyjából kihűlt, megkenjük a sajtkrém felével, arra ráhelyezzük a sonka szeleteket úgy, hogy befedje az egészet, majd erre kenünk még egy sajtkrém réteget.
A sütőpapír segítségével óvatosan elkezdjük feltekerni az egyik szélétől kezdve. A tekercset folpackba csomagoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük, utána felszeleteljük.
Fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára, de akár köztes étkezés gyanánt is, kiegészítve friss, vegyes salátákkal, zöldségekkel.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó