CUKKINI III.
Lecsó cukkinival
Egy nagyon egyszerű, nagyon közismert, nagyon magyaros étel, amihez remekül használhatjuk a farmról érkezett paprikát, paradicsomot és cukkinit, de akár a padlizsánt is.
Sokak kedvence, ami rendkívül sokoldalúan kombinálható és továbbgondolható.
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 db szép húsos TV paprika
- 5 db közepes paradicsom
- 2 kisebb zsenge cukkini
- néhány szelet Bacon vagy házi füstölt szalonna
- 3 db tojás (opcionális)
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát lehámozzuk és apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk, ha szükséges a magházát kivágjuk. Tetszés szerinti formára daraboljuk: gyalulhatjuk vékony csíkokra, darabolhatjuk kisebb kockákra vagy vékonyan felszeletelhetjük.
A szalonnát egy nagyobb serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd a hagymát üvegesre dinszteljük benne.
Hozzáadjuk a paprikát, 10 perc múlva a paradicsomot és végül a cukkinit. Picit megsózzuk, jól átforgatjuk és lefedve 15-20 perc alatt készre pároljuk.
[OPCIÓ]
Ha szeretjük a lecsót tojással egybesütve, akkor a tojásokat eközben megmossuk, feltörjük egy tálban és megsózva felverjük.
Újra megkeverjük a lecsós alapot és rátöltjük a tojást. Néhány perc alatt, időnként átkeverve készre sütjük.
Recept forrása:
Ábrahámné Bergmann Anna
funkcionális táplálkozás tanácsadó