Cukkinis-túrós krumplipite
Ez a krumplipite egy végtelenül jól variálható egytálétel, zöldséges és húsos verzióban is kitűnően működik.
Ez a krumplipite egy végtelenül jól variálható egytálétel, zöldséges és húsos verzióban is kitűnően működik.
Az ősz elmaradhatatlan illatos, zamatos étele a sütőtök krémleves, ehhez hozunk most a megszokotthoz képest kicsit eltérő változatot.
A tócsni, más néven röszti vagy lapcsánka egy közismert, eredetileg reszelt nyers krumpliból készített népi étel. Bármilyen más, nyersen reszelhető zöldség is alkalmas az elkészítéséhez, így például a cukkini is.
Ízekben gazdag, tápláló saláta, ami rövid előkészítést követően pár perc alatt összedobható.
Ezúttal a gumós zeller felhasználáshoz hozunk inspirációt,
de ugyancsak játékosok a csapatban a sárgarépa, cékla és alma is.
Bármely tökféle alkalmas rá, hogy ezt a "hajó" jellegű töltött ételt elkészítsük belőle.
A töltelék is igen változatos lehet, ezúttal egy közkedvelt darálthúsos ragut készítünk.
Színes, tápláló fogás, ami bármelyik főétkezésre alkalmas lehet.
Ehhez a recepthez nem érdemes konkrét mennyiségeket, fajtákat megadni, hiszen egy végtelenül jól variálható, egyszerűen és gyorsan elkészíthető Jolly Joker.
Éppen ezért egyfajta sablonként ajánlom az alábbi leírást, amit fantázia, ízlés és rendelkezésre álló zöldségek függvényében bárhogyan készíthettek
Ez az ízekben és tápanyagokban gazdag hideg krém kitűnő kísérője lehet húsos, zöldségköretes ételeknek, de akár kenceként, mártogatósként is fogyasztható.
Ez a tápláló tekercs amellett, hogy sokféleképpen variálható, mutatóssága miatt akár vendégvárónak, ünnepi asztalra is alkalmas lehet.
A tekercs "testét" képező tojásos masszába cukkini helyett kerülhet spenót, paradicsom, de akár cékla is, így a színekkel is remekül lehet játszani.
Ismét egy brokkolis recept, ezúttal egy hagyományos, rizseshúsos rakottas verzióhoz.
Egy nagyon egyszerű, nagyon közismert, nagyon magyaros étel, amihez remekül használhatjuk a farmról érkezett paprikát, paradicsomot és cukkinit, de akár a padlizsánt is.
Sokak kedvence, ami rendkívül sokoldalúan kombinálható és továbbgondolható.
Ez a lepényke nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető, fogyasztási lehetősége pedig nagyon sokrétű.
Alkalmas kisétkezésre, vendégvárónak, utazásra, napközbeni falatoknak dobozban bekészítve, de akár köretek kiegészítésére is.
főzőbanán chips-szel, pirított gombával
Valójában készíthetjük vegyesen különböző tökfélékből is: főzőtökből, patisszonból és cukkiniból együtt, úgy is jól működik.
Ha a kaporhoz nem ragaszkodunk benne, akkor a főzelékünket még olyan zöldekkel is gazdagíthatjuk, mint a mángold vagy fodros kel.
Hasonlóan értékes, mint egy terápiás húsleves. Zöldséges összetevői között ugyanakkor megtaláljuk a céklát, káposztát is, ami által még táplálóbb.
A csontos húslé azért előnyös funkcionális szempontból, mert így a leves egy kollagénben, ásványi anyagokban is gazdag alaplével készül, ami remek tápanyagforrás mind a bélflórának, mind a vékonybélrendszernek és a bőrszöveteknek is.
Aki szereti a brokkolit, biztosan minden elképzelhető formában szívesen elkészíti és fogyasztja.
Ezúttal egy tojáslepény receptet hoztunk inspirációnak.
A bazsalikom egy fantasztikus illatos fűszernövény,
kitűnően illik minden olyan ételhez, amiben előfordul a paradicsom.
Ez a recept inspiráció bármilyen zöld leveles felhasználásához alkalmas, legyen az tatsoi, kínai kel, leveles kel vagy leveleszöldség keverék.
A képeken látható babsalátához a farmról érzetett sárgarépát és egy teljes csokor tatsoit felhasználtam.
(Frissen sütött tonhal és beluga lencsés hajdina mellé körítettem.)
Újabb remek lehetőség egy tápláló ételhez, ha túl sok mizuna vár felhasználásra.
Az eredeti, klasszikus bazsalikom-alapú pesto mellett számtalan összetétellel variálható ez a tápláló paszta.
Gyakorlatilag mindenféle ehető zöld levélből készíthetjük (retek, sárgarépa, cékla, gyermekláncfű leveléből, zöld leveles salátafélékből, friss fűszernövényekből, spenót- vagy sóskalevelekből, csak hogy a leggyakoribbakat említsem).
Változatosan választhatunk hozzá hidegen sajtolt olajat és különféle olajos magot is, amelyekkel együtt pazar ízharmóniát alkotnak.
A farmról érkező zöldségek felhasználásához most
a francia retek kapcsán mutatunk egy receptet inspirációnak.
Mi tagadás, a klasszikus orosz hússalátához ez a recept valószínűleg inkább csak hasonlít, de ez igazából nem is számít, hiszen a végeredmény nagyon finom és nagyon laktató.
Ez a recept a tavalyi burgonya mellett maradékok felhasználására is remekül alkalmas,
ha például grillezésből marad meg sülthús vagy húslevesből főtt hús.